Er inntak av kunstige søtstoffer som aspartam, sakkarin og sukralose helt uproblematisk, eller kan det å bytte ut sukker med kunstige søtningsmidler gi uønskede konsekvenser? Dette er problemstillinger som dukker opp jevnlig – og nok en gang prøver noen å gi et godt svar på dette:
Nå har det svenske Livsmedelsverket, som tilsvarer det norske Mattilsynet, gått gjennom det som finnes av relevant forskning på søtstoffer for å få fram hva studiene faktisk sier om søtstoffers påvirkning på tarmflora, metthetsfølelse, søtsug og totale energiinntak.
Artikkelen krever Vi pluss abonnement
Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +
Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.