Bolig og økonomi

Bør du eie eller leie bolig når du blir eldre? Svaret kan overraske deg

De fleste eier egen bolig – men kanskje er andre løsninger bedre når du blir eldre, som å leie? Se økonomiekspertenes råd.

EIE ELLER LEIE BOLIG? De aller fleste over 67 år, bor i bolig de eier. Men for noen kan det kanskje være bedre å leie, når de blir eldre, sier økonomieksperter. Les alt om hvem det kan passe for, hva du bør vurdere - og hvorfor du kanskje vil vurdere det. Foto: NTB
EIE ELLER LEIE BOLIG? De aller fleste over 67 år, bor i bolig de eier. Men for noen kan det kanskje være bedre å leie, når de blir eldre, sier økonomieksperter. Les alt om hvem det kan passe for, hva du bør vurdere - og hvorfor du kanskje vil vurdere det. Foto: NTB Vis mer
Publisert

– Er du godt oppi åra, er et alternativ å selge boligen og heller leie bolig de siste åra, sier økonomiekspert Carsten O. Five i denne artikkelen på Vi.no.

Fakta er imidlertid at de færreste leier bolig når de er voksne:

76 prosent av husholdningene eier sin egen bolig (SSB). Og jo eldre vi blir, jo høyere andel er det som eier boligen sin: 90 prosent av de som er 67 år eller eldre, eier egen bolig.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.