Avhendingsloven 2022

Boligen kan ikke selges «som den er»: Dette betyr nye regler for boligsalget

Fra nyttår er det innført nye regler for kjøp og salg av brukte boliger og hytter, som blant annet innebærer at boligen ikke kan selges «som den er». Her får du full oversikt over hva regelendringene innebærer for boligsalget.

SELGE BOLIG? Endringene i avhendingsloven kan gjøre det tryggere å kjøpe brukt bolig. Se hva som er nytt - og hvem som fortsatt må forholde seg til de gamle reglene. Foto: NTB
SELGE BOLIG? Endringene i avhendingsloven kan gjøre det tryggere å kjøpe brukt bolig. Se hva som er nytt - og hvem som fortsatt må forholde seg til de gamle reglene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss kjøper og selger fast eiendom en eller flere ganger i livet. Bolig og fritidsbolig er det mest verdifulle vi eier. Vi strekker oss ofte langt økonomisk for å ende med høyeste bud. Det går ofte raskt fra visning til budrunden er i gang. Store feil og mangler kan være vanskelig å oppdage og kostbare å utbedre. Det er viktig både for kjøper og selger at det er ryddige regler og klare linjer for hvem som skal betale hvilke regninger hvis det blir krangel etter et salg av en fast eiendom.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.