Bo hjemme som gammel: Støtteordningene som gir millioner til norske boligeiere

De fleste av oss ønsker å bo hjemme når vi blir gamle, men for mange vil dårlig tilrettelagte boliger tvinge oss til å flytte. Om vi ikke oppgraderer til en mer aldersvennlig bolig. Her er støtteordningene som kan gi deg millionuttelling.

BO HJEMME? De færreste av oss bor i en bolig med livsløpsstandard - og må regne med å tilrettelegge eller oppgradere for at vi skal kunne bli boende der resten av livet. Da finnes det både lån og støtteordninger, for å tilrettelegge for å kunne bli boende. Foto: NTB/Shutterstock
BO HJEMME? De færreste av oss bor i en bolig med livsløpsstandard - og må regne med å tilrettelegge eller oppgradere for at vi skal kunne bli boende der resten av livet. Da finnes det både lån og støtteordninger, for å tilrettelegge for å kunne bli boende. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kun 3 av 10 mener boligen de bor i kan brukes av alle, uavhengig av en eventuell funksjonsnedsettelse. De færreste eneboliger, rekkehus og eldre leiligheter i Norge er egnet for personer med nedsatt bevegelighet. De fleste nordmenn (8 av 10) bor i eiet bolig og ønsker å fortsette med det - selv om økonomieksperter mener det for noen seniorer kan være gunstig å leie framfor å eie.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.