Blå resept: Reglene, begrensningene og mulighetene

Hva er blå resept, hvem kan få det og hvilke medisiner er på blå resept? Og er alt håp ute for støtte fra staten dersom du ikke får medisinene dine på blå resept?

ER BLÅ RESEPT GRATIS? Med blå resept på medisiner slipper du billigere unna enn med hvit resept - men kun dersom du godtar forslagene på apoteket. Foto: NTB/Shutterstock
ER BLÅ RESEPT GRATIS? Med blå resept på medisiner slipper du billigere unna enn med hvit resept - men kun dersom du godtar forslagene på apoteket. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye snakk om blå resept om dagen. Bakgrunnen for debatten forklarer vi nedenfor. Men det viktigste først:

Medisiner på blå resept er med i frikortordningen - slik at staten tar en del av medisinregningen din. Men det er ikke alle medisiner som kan skrives ut på blå resept. Og visste du at for maks utbytte av refusjonene i blåreseptordningen, kreves det også at du godtar noen vilkår?

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.