Behandlingsreiser/helsereiser

Behandlingsreiser til utlandet: Alt om helseopphold i sola på statens regning

I 2023 skal 2000 nordmenn få dra på behandlingsreise til et solfylt sted på statens regning. Men veldig mange som søker, får avslag. Vi forteller deg alt om hvem som får reise, hva du må betale, søknadsfrister - og hvordan du får fri fra jobben.

BEDRE HELSE MED OPPHOLD I VARMT OG SOLRIKT KLIMA: Behandlingsreiser til utlandet finansieres gjennom en egen tilskuddsordning på statsbudsjettet og består av blant annet gruppetrening på land og i basseng, individuell fysioterapi, soling og andre behandlingsformer og helsefaglig oppfølging. De arrangerte turene er kun for pasienter med bestemte diagnoser. Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix
BEDRE HELSE MED OPPHOLD I VARMT OG SOLRIKT KLIMA: Behandlingsreiser til utlandet finansieres gjennom en egen tilskuddsordning på statsbudsjettet og består av blant annet gruppetrening på land og i basseng, individuell fysioterapi, soling og andre behandlingsformer og helsefaglig oppfølging. De arrangerte turene er kun for pasienter med bestemte diagnoser. Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Rundt 2000 personer får hvert år dra på behandlingsreise til utlandet, ifølge seksjonsleder for behandlingsreiser ved Oslo universitetssykehus (OUS), Hilde Mogan.

For 2023 er det planlagt behandlingsreiser til Spania, Montenegro og Tyrkia. Destinasjoner i Spania er for eksempel anlegget Vintersol på Tenerife og Casas Heddy på Lanzarote.

Behandlingsreiser til utlandet finansieres gjennom en egen tilskuddsordning på statsbudsjettet. I denne artikkelen forteller vi deg mye av det du trenger å vite om ordningen med behandlingsreiser til utlandet.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.