Nav og lån

Banklån på uføretrygd eller AAP? - Uføre er høyt prioritert

Kan du egentlig få lån når lønna kommer fra Nav? Vil du kjøpe bolig og er uføretrygdet eller på arbeidsavklaringspenger (AAP) kan det være utfordringer å få lån - og spesielt for de på AAP. Men er du ufør, kan du faktisk også være blant de høyest prioriterte.

UFØR ELLER PÅ AAP OG TRENGER LÅN? Det kan være utfordrende å få for eksempel boliglån for de som har ytelse fra Nav. Men mens uføre faktisk kan være en prioritert lånegruppe, kan det være desto vanskeligere for de på arbeidsavklaringspenger (AAP). Foto: NTB
UFØR ELLER PÅ AAP OG TRENGER LÅN? Det kan være utfordrende å få for eksempel boliglån for de som har ytelse fra Nav. Men mens uføre faktisk kan være en prioritert lånegruppe, kan det være desto vanskeligere for de på arbeidsavklaringspenger (AAP). Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Bankene vil ikke snakke med meg når de hører AAP. Den ene banken som faktisk har gitt meg ordentlige svar sier at de ikke kan legge til grunn AAP som inntekt siden det er en midlertidig ytelse.»

Dette er en av flere historier som er framsatt i sosiale medier. Mange av historiene handler om folk som er på arbeidsavklaringspenger (AAP) som hevder de opplever vanskeligheter med å få boliglån. Noen hevder at det er lettere å få lån med en uføreytelse.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.