Balansetrening

- Balansen kan trenes opp, uansett alder

Et fall kan få alvorlige konsekvenser når du er oppe i en viss alder. Bedre balanse kan være ekstra viktig for å unngå fall, og det er aldri for sent å trene opp balansen, ifølge professor i fysoioterapi, Eva Ekvall Hansson. Her får du noen nyttig øvelser.

FOREBYGGE: Omtrent 30 prosent av alle over 65 har behøvd pleie etter en fallulykke. Men med enkle øvelser kan du styrke og opprettholde balansen, og dermed være bedre rustet mot alderdommens fare for fall og ulykker. Foto: NTB
FOREBYGGE: Omtrent 30 prosent av alle over 65 har behøvd pleie etter en fallulykke. Men med enkle øvelser kan du styrke og opprettholde balansen, og dermed være bedre rustet mot alderdommens fare for fall og ulykker. Foto: NTB Vis mer
Publisert

– Balanse er ikke bare ett enkelt organ, sier Eva Ekvall Hansson. Hun er professor i fysioterapi og er en av Sveriges største eksperter på svimmelhet og balanse.

Når vi blir eldre svekkes balansen. Men det betyr ikke at man ikke kan gjøre noe med det: Professoren påpeker at det er fullt mulig å gjenvinne store deler av blanaseevnen. Og god balanse er som kjent viktig for å motvirke fall.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.