Arv

Arvereglene du bør kjenne til

Den nye arveloven som kom i 2021 består av mange frittstående arverettsbestemmelser du antakelig ikke kjenner til fra før. Her har vi samlet noen av de viktigste.

Giving,Money,,Man,Holding,Norwegian,Currency,In,His,Hand.,Front
Giving,Money,,Man,Holding,Norwegian,Currency,In,His,Hand.,Front Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I arveretten er det mange store og sentrale temaer som har egne kapitler i arveloven og som hver for seg kan fylle artikler og egne lærebøker. Uskifte, testament, slektens arve-rett og så videre. Disse temaene har vi skrevet mye om i Vi Over 60 – og det kommer vi til å fortsette med. Men i den nye arveloven er det totalt 181 paragrafer – og blant disse er det mange frittstående/selvstendige regler det kan være nyttig å kjenne til. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen av disse reglene.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.