Pliktdelsarv og gaver

Arv mellom søsken må ikke fordeles likt

Dette må du vite hvis du vil fordele arven likt eller ulikt til dine barn.

VÆR RYDDIG: Ifølge advokat Ingrid Humerfelt Eckhoff er det viktig å ha papirene i orden hvis du vil gi ett eller flere av dine barn gaver eller forskudd på arv. Foto: Matrix advokater
VÆR RYDDIG: Ifølge advokat Ingrid Humerfelt Eckhoff er det viktig å ha papirene i orden hvis du vil gi ett eller flere av dine barn gaver eller forskudd på arv. Foto: Matrix advokater Vis mer
Publisert

- Det er stor forskjell på å gi bort verdier mens du lever og å formalisere det i et testament, sier Ingrid Humerfelt Eckhoff i Matrix advokater og driver av Familieadvokatene.no til Vi.no.

Ifølge arveloven har barna rett på arv etter din død fordi det er noe som heter pliktdelsarv. Å gjøre egne barn arveløse er ikke mulig.

Ønsker du av ulike grunner å fordele arven ulikt på dine barn er Humerfelt Eckhoffs første råd:

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.