Arv

Arv fra barnløse: Hvem har rett på arv?

Ekteparet har ingen barn. Hvilke rettigheter har slektningene til førsteavdøde når den siste ektefellen faller fra?

ARV FRA BARNLØSE: Hvem har rett på arv, og hva med arv fra ekteparet uten barn, men med arvinger i andre arveklasse på begge sider? Foto: NTB
ARV FRA BARNLØSE: Hvem har rett på arv, og hva med arv fra ekteparet uten barn, men med arvinger i andre arveklasse på begge sider? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Dersom et ektepar ikke har barn, vil det være andre nære slektninger som har rett på arv etter arveloven, som søsken, nevøer og nieser eller tanter, onkler og søskenbarn.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på det barnløse ekteparet, hvordan de kan sikre hverandre og ikke minst hvilke rettigheter førstavdødes slektninger har når den siste av ektefellene dør. De to spørsmålene er nært knyttet til hverandre.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.