Arv av hytte: Kan det gjøres rettferdig?

I hvilke tilfeller bør ett av barna overta familiehytta og i hvilke tilfeller bør etterfølgere eie hytta sammen?

SOMMERIDYLL: Det kan være vanskelig å finne ut hva man skal gjøre med familiehytter ved sjøen. For etterfølgere kan det også bli for dyrt å ta over den verdifulle hytta. Foto: Sara Johannessen Meek/NTB
SOMMERIDYLL: Det kan være vanskelig å finne ut hva man skal gjøre med familiehytter ved sjøen. For etterfølgere kan det også bli for dyrt å ta over den verdifulle hytta. Foto: Sara Johannessen Meek/NTB Vis mer
Publisert

Problemstillingen er klassisk: Familien har feriert på den deilige sommerhytta i flere tiår. En søskenflokk har både fått minner og sterke følelser knyttet til hytta. For hele familien er det viktig å beholde den, men er det mulig hvis det er en dyr hytte som mest sannsynlig vil stige mye i verdi?

Og ikke minst: Hvordan kan det gjøres mest mulig rettferdig hvis det er flere arvinger?

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.