Artrose-behandling

Artrose: 6 enkle grep som lindrer plagene

Artrose er den vanligste leddsykdommen hos voksne, og kan føre til nedsatt bevegelighet, mye smerter og dårligere livskvalitet. Men det er mange grep du kan ta som både bremser sykdommen og gjør symptomene mye mindre plagsomme.

VARME MOT ARTROSE: Varme bad og badstue kan hjelpe både mot smerter og stivhet i leddene dersom du har artrose. Foto: NTB
VARME MOT ARTROSE: Varme bad og badstue kan hjelpe både mot smerter og stivhet i leddene dersom du har artrose. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artrose, tidligere kalt slitasjegikt, er den vanligste leddsykdommen hos voksne, og omtrent halvparten av oss vil før eller senere få artrose i ett eller flere ledd.

Artrose gjør leddene stive og smertefulle, og selv små bevegelser kan være både vonde og vanskelige å utføre.

Særlig i vinterhalvåret, med mye kaldt og fuktig vær og hyppige værforandringer, opplever mange av både smerter og stivhet blir verre. Men det finnes en rekke grep du kan ta som vil redusere smertene og gjøre leddene mykere og mer bevegelige. Og jo tidligere du kommer i gang, desto bedre.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.