Alvorlig syk eller skadet partner: - Du vet aldri når du får behov for denne fullmakten

Lever du i et parforhold er det mange grunner til at du bør skrive fremtidsfullmakt. Skulle den ene bli alvorlig syk og uten evne til å ivareta personlige interesser så har ikke ektefelle eller samboer mulighet til å gjøre noe uten dette dokumentet.

EKSTRA VANSKELIG I KRISE: Når krisen rammer er det ekstra vanskelig for de pårørende å ta seg av alle praktiske ting som verge og økonomi. Illustrasjonsfoto: NTB Shutterstock
EKSTRA VANSKELIG I KRISE: Når krisen rammer er det ekstra vanskelig for de pårørende å ta seg av alle praktiske ting som verge og økonomi. Illustrasjonsfoto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Du vet aldri når du får bruk for fremtidsfullmakt. Vi vet aldri hva livet bringer, sier advokat Hanne Skråmm til Vi.no.

Skråmm er leder for Advokatforeningens lovutvalg for Familierett, arv og skifte. Hun har i flere år jobbet med utarbeidelse av ektepakter, samboeravtaler, testamenter og fremtidsfullmakter.

En fremtidsfullmakt er et privatrettslig alternativ til vanlig vergemål. En fremtidsfullmakt er en fullmakt til én eller flere personer som skal kunne representere deg hvis du skulle få en alvorlig sykdom eller bli utsatt for en ulykke slik at du ikke er i stand til å ivareta dine egne interesser.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.