«Nav-legen»

Alt du må vite om «Nav-legene»

I alt 125 rådgivende overleger er ansatt i Nav for å bistå Navs saksbehandlere som fageksperter. Legene hjelper til med å vurdere søkerens muligheter for arbeid og aktivitet - men de møter aldri den som søker om ytelsen ansikt-til-ansikt.

RÅDGIVENDE OVERLEGE: Når Navs saksbehandlere trenger bistand i form av medisinskfaglig eller trygdemedisinsk kompetanse, kan de benytte seg av hjelp fra Navs rådgivende overleger i Nav. Foto: NTB
RÅDGIVENDE OVERLEGE: Når Navs saksbehandlere trenger bistand i form av medisinskfaglig eller trygdemedisinsk kompetanse, kan de benytte seg av hjelp fra Navs rådgivende overleger i Nav. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Skal man søke om en ytelse fra Nav, kan vurderingen til en såkalt rådgivende overlege, på folkemunne kalt «Nav-lege», være av betydning for vedtaket. Dette ser vi et eksempel på i denne saken fra Trygderetten, der både Nav og rådgivende overlege sier nei til AAP basert på informasjon fra blant annet fastlegen. Trygderetten derimot, mener mannen har rett på arbeidsavklaringspenger.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.