Skatt på pensjon

Vil gi skattekutt på 4500 kroner

Regjeringen foreslår å gi pensjonister med lav pensjon skattelette på 4500 kroner hver.

MINDRE SKATT: Regjeringen foreslår å gi de med lavest pensjon skattelette. Illustrasjonsfoto: NTB
MINDRE SKATT: Regjeringen foreslår å gi de med lavest pensjon skattelette. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Pensjonistene vil få vesentlig mer å rutte med i år. De er prioriterte i regjeringens forslag til Revidert nasjonalbudsjett ved at pensjonister med lav pensjon får inntil 4 500 kroner lavere skatt. I tillegg ligger det an til en rekordhøy oppjustering av pensjonene i vår, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i en pressemelding.

Han viser til at regjeringen i Revidert nasjonalbudsjett foreslår å redusere skatten på pensjon med nær 1,4 milliarder kroner. Forslaget skal gi en skattelettelse på inntil om lag 4 500 kroner for pensjonister med lav alderspensjon.

Disse pensjonistene kan slippe inntektsskatt

Finansdepartementet skriver i en pressemelding at det i det allerede vedtatte statsbudsjettet for 2023 er bestemt at de som har pensjon under cirka 240 500 kroner ikke betaler inntektsskatt, dersom de ikke har andre inntekter.

Forslaget fra regjeringen som ble lagt fram torsdag, innebærer at de øker denne grensa til cirka 250 350 kroner.

I tillegg foreslår de altså at pensjonister med pensjon som ligger under 373 650 kroner, får lavere skatt, der skattelettet for dem med lavest pensjon blir om lag 4500 kroner.

Regjeringen påpeker at ingen pensjonister får høyere skatt som følge av forslaget.

Regjeringen skriver at innslagspunktene for nedtrapping av pensjonsskattefradraget økes fra 219 950 til 246 800 kroner i trinn 1 og fra 331 750 til 373 650 kroner i trinn 2.

– Svært positivt

I en pressemelding er LO positive til regjeringens valg om skattelette til pensjonistene med lavest pensjon.

– Det er svært positivt at de med lave pensjoner nå får lavere skatt. Og at pensjonistene får kompensert for høyere levekostnad, gjennom at pensjonene nå reguleres i forhold til både lønns- og prisvekst. LO har kjempet i mange år for at pensjonistene får en bedre regulering, og er glade for at regjeringen har fulgt opp dette, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.