Revidert nasjonalbudsjett 2023

Vil forlenge ordning som gir flere bostøtte

Regjeringen foreslår å forlenge den midlertidige ordningen som gir flere bostøtte og ekstra strømstøtte.

RETT PÅ BOSTØTTE? Sjekk om du har rett på bostøtte: Nå vil regjeringen forlenge den midlertide ordningen, som gir flere rett til bostøtte. Foto: NTB
RETT PÅ BOSTØTTE? Sjekk om du har rett på bostøtte: Nå vil regjeringen forlenge den midlertide ordningen, som gir flere rett til bostøtte. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Bostøtte er en statlig støtteordning som blir beregnet hver måned på grunnlag av inntektene og boutgiftene dine, og blir gitt til de som har inntekter under visse inntektsgrenser.

På grunn av høye strømutgifter den siste tiden er disse inntektsgrensene derimot justert opp midlertidig - noe som gjør at flere har rett på bostøtte.

I utgangspunktet skulle de høyere inntektsgrensene gjelde ut juni i år. I revidert nasjonalbudsjett for 2023 varsler derimot regjeringen at de vil videreføre det midlertidige regelverket for bostøtte.

Vil gi flere enn normalt bostøtte

Regjeringen foreslår å styrke bostøtten med 519 millioner kroner i 2023, skriver de, og sier at forslaget deres innebærer å videreføre midlertidig regelverk i bostøtteordningen slik at flere enn normalt får bostøtte.

I tillegg foreslår regjeringen at de som mottar bostøtte for oktober, november og desember i år også får ekstra utbetalinger som hjelp til å dekke høye strømutgifter.

«Det foreslås å forlenge det midlertidige regelverket i bostøtten ut 2023. Det midlertidige regelverket innebærer at flere får bostøtte og at mottakerne mottar høyere støtte. Dette øker utgiftene med 220 mill. kroner. Det foreslås også 299 mill. kroner til ekstrautbetalinger for å dekke strømkostnader for oktober til desember 2023, som utbetales i november, desember og januar», skriver regjeringen i det foreløpige utkastet til tilleggsbevilgninger og omprioriteringer i statsbudsjettet for 2023.

1500 kroner

I vinter ble det gitt ekstra strømstøtte til mottakere av bostøtte. Ifølge Husbanken har personer som får utbetalt bostøtte for desember til og med april, hatt rett på 1500 kroner i støtte til strømutgifter per måned, i tillegg 150 kroner for hver ekstra person du bor sammen med.

Er du usikker på om du kan ha rett på bostøtte, kan du prøve Husbankens bostøttekalkulator. Husbanken har tidligere gått ut og sagt at de tror flere kan ha rett på bostøtte og strømstøtte, enn de som faktisk har søkt om det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.