Nav og AAP

Vil endre Nav-stønad

Regjeringen foreslår å endre på flere av reglene for arbeidsavklaringspenger (AAP).

NAV-STØTTE: Regjeringen vil endre flere regler knyttet til AAP - og vil at endringene skal virke fra 1. juli 2022. Fotomontasje. Foto: NTB/Nav
NAV-STØTTE: Regjeringen vil endre flere regler knyttet til AAP - og vil at endringene skal virke fra 1. juli 2022. Fotomontasje. Foto: NTB/Nav Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Regjeringen foreslår å fjerne karensperioden i AAP-regelverket. Dette skriver Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en pressemelding.

Hva betyr egentlig dette?

For å ta det første først:

AAP er ordningen med arbeidsavklaringspenger fra Nav. Den skal sikre deg inntekt i perioder du, på grunn av sykdom eller skade, har behov for hjelp fra Nav. Du kan kombinere jobb med AAP - men da med redusert AAP og med en maksgrense for hvor mye du kan jobbe.

Som hovedregel kan du få AAP i inntil tre år - men dette kan forlegnes med to år etter søknad.

Men: Hvis du har mottatt AAP ut maksimal periode, må du, slik det er i dag, vente i 52 uker før du kan få en ny periode med AAP. Denne «pausen» kalles «karens» - og selv om Nav skriver at det kan være unntak ved alvorlig sykdom eller skade, påpeker de:

«Dette vurderes strengt», skriver Nav på sine nettsider.

Det er altså denne pausen - den såkalte «karensperioden» som regjeringen ved arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik nå ønsker å endre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.