Eldreomsorg

Vil betale pårørende for å ta seg av de eldre

Både Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet foreslår hver sin ordning for å betale pårørende for å gi pleie til eldre hjemme.

KONTANTSTØTTE FOR ELDRE: Er det en god idé å betale pårørende for å gi eldre omsorg hjemme? Foto: NTB
KONTANTSTØTTE FOR ELDRE: Er det en god idé å betale pårørende for å gi eldre omsorg hjemme? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Både KrF og Frp går til valg på ordninger der pårørende kan få utbetalt penger for å ta seg av sine eldre, skriver Aftenposten.

KrF skriver i sitt partiprogram foran årets stortingsvalg at de pårørende i familien og sosiale nettverk spiller en viktig rolle i eldreomsorgen, og at mange gjør en stor omsorgsjobb overfor sine nærmeste som trenger hjelp, pleie og omsorg, en innsats som må anerkjennes og verdsettes.

«Kristelig Folkeparti vil legge til rette for bedre ordninger med omsorgslønn og avlastningstiltak for familiemedlemmer som selv utfører omsorgstjeneste, og utvide pleiepengeordningen til også å gjelde eldre i livets sluttfase», skriver KrF i partiprogrammet.

Ifølge KrFs nettsider er det snakk om en egen kontantstøtte for eldre på 7500 kroner i måneden som skal utbetales av Nav og gå til pårørende som bor sammen med eldre over 75 år, for eksempel en ektefelle eller samboer av en hjelpetrengende.

– Dette vil være en statlig rettighet du har krav på, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til Ap.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.