Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Arveregler kan oppleves som komplekse, og for mange vanskelige å sette seg inn i. Dessuten passer ikke de generelle reglene for alle - og da kan det å skrive testament være nyttig. Her kan du lese mer om endringer i arveloven som kom i 2021.
Her fungerer arvereglene godt
Har du bare ett ekteskap bak deg og felles barn, og i tillegg er ganske likestilte økonomisk, da fungerer i utgangspunktet reglene i arveloven bra, sier advokat Hanne Skråmm, som er leder for Advokatforeningens lovutvalg for barne- og familierett, arv og skifte.
At en av ektefellene har særeiemidler kan derimot være ett argument for å skrive testament. Og jo mer sammensatte familieforhold du har - jo viktigere kan et testament være.
- Det samme gjelder for samboere, som slett ikke har likestilte rettigheter med de som er gift, understreker Skråmm.
Unngå dyre konflikter
Generelt påpeker advokaten at det kan være langt gunstigere å betale en advokat for hjelp til å sette opp et testament mens man lever, enn at arvingene må betale dyrt for å løse konflikter i ettertid, råder Skråmm.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.