Strømstøtte

- Vi ønsker ikke at strømsparingen skal gå på helsa løs

Nordmenn har brukt langt mindre strøm i høst enn i samme periode i fjor. Og vi bør fortsette å spare på strømmen, ifølge NVE, uten at det skal gi ubehagelige konsekvenser for den enkelte.

SPARE STRØM: Selv om NVE oppfordrer til fortsatt strømsparing, er det ikke alle som bør senke temperaturen for mye, ifølge forskere på innetemperatur og helse. Foto: NTB
SPARE STRØM: Selv om NVE oppfordrer til fortsatt strømsparing, er det ikke alle som bør senke temperaturen for mye, ifølge forskere på innetemperatur og helse. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Strømforbruket gikk kraftig ned i høst, viser en fersk pressemelding fra NVE.

I september og oktober har husholdningene i sørlige Norge redusert strømforbruket med hele 17 prosent i september og 14 prosent i oktober sammenliknet med i fjor. Tallene er korrigert for temperaturvariasjoner.

- Det er tydelig at mange nå sparer strøm, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund, og viser tall at kraftforbruket for hele landet så langt i år er redusert med 6,1 TWh fra i fjor. 6,1 gigawattimer tilsvarer 6,1 millioner kilowattimer.

I Midt-Norge og i Nord-Norge var reduksjonen i strømforbruket for husholdningene i september og oktober på 3,3 prosent og 1,9 prosent sammenliknet med i fjor og korrigert for temperaturvariasjoner. Også i industrien og i tjenesteytende sektor har strømforbruket gått ned.

NVE sier det er viktig at vi fortsetter å spare strøm, og oppfordrer til at alle bidrar.

Viktig med fortsatt strømsparing

NVE skriver at selv om kraftsituasjonen har blitt betydelig styrket de siste ukene, er det fortsatt viktig med alle små og store tiltak som gjør at vi sparer strøm. Det bidrar til å styrke forsyningssikkerheten ytterligere for den kommende vinteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.