Kommentar:

- Vi har ikke råd til å la hver femte innbygger sitte på ræva

Derfor er felles pensjonsalder et utdatert fenomen.

SEILE INN I LIVETS SOLNEDGANG: Eller jobbe litt til? Det bør være opp til hver enkelt å avgjøre hvordan vi vil tilbringe vår seinkarriere, skriver Vi.nos redaksjonssjef. Foto: Shutterstock
SEILE INN I LIVETS SOLNEDGANG: Eller jobbe litt til? Det bør være opp til hver enkelt å avgjøre hvordan vi vil tilbringe vår seinkarriere, skriver Vi.nos redaksjonssjef. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Debatten om pensjonsalder fikk en solid oppsving i forrige uke da Vi.no skrev at NRK-sportens nestor Karen-Marie Ellefsen fyller 70 til neste år og dermed har nådd NRKs pensjonsalder. I intervjuet, som opprinnelig sto på trykk i vårt søstermagasin Vi over 60, uttrykte Ellefsen irritasjon over måten eldre behandles på i arbeidslivet. Artikkelen ble en av de mest leste, delte og kommenterte noensinne på Vi.no

Folk var opprørt på Ellefsens vegne. Ikke fordi NRKs pensjonsalder er ukjent for oss, den har vært diskutert både i offentligheten og i rettsaker der ansatte har stevnet statskanalen for aldersdiskriminering uten å nå fram. En felles pensjonsalder er en enighet mellom arbeidsgiver- og arbeidstagerorganisasjoner. I Aller, som blant annet eier Vi.no, blir vi pensjonister tre år tidligere enn i NRK.

For noen av oss er det et gode å kunne slutte å jobbe etter et langt arbeidsliv. For andre er det en vanskelig tanke. For samfunnet er det først og fremst dyrt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.