Skatteoppgjøret

Venter du på skatteoppgjøret? Lever skattemeldingen nå

Bare noen dager før levering av skattemeldingen er det 500 000 nordmenn som ikke har åpnet den for å se på tallene.

NÅR KOMMER SKATTEOPPGJØRET? Lang ventetid kan også skyldes at du ikke har sendt inn skattemeldingen. Foto: Skatteetaten
NÅR KOMMER SKATTEOPPGJØRET? Lang ventetid kan også skyldes at du ikke har sendt inn skattemeldingen. Foto: Skatteetaten Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

To dager før leveringsfristen har 500.000 ennå ikke åpnet skattemeldingen, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Dersom disse ikke åpner og leverer skattemeldingen innen fristen lørdag 30. april, kan de ikke forvente å få sitt skatteoppgjør før tidligst i juni.

– Det er ditt ansvar å sjekke at opplysningene er riktige, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

11 milliarder i skattepenger utbetalt

Skatteetaten skriver videre at over 2,3 millioner har levert skattemeldingen allerede.

Av disse har cirka 1,3 millioner lønnstakere og pensjonister allerede fått skatteoppgjøret sitt, og det er utbetalt over 11 milliarder kroner i skatt til gode.

Lever skattemeldingen for raskere skatteoppgjør

Har du ikke åpent og sjekket skattemeldingen bør du gjøre det så snart som mulig, råder Skatteetaten.

– Du kan la være å sende inn skattemeldingen, men bare dersom alle opplysningene i skattemeldingen stemmer. Da må du være klar over at du tidligst kan få skatteoppgjøret og eventuelle penger til gode utbetalt i slutten av juni, sier Schanke Funnemark.

Hun presiserer at man bør se over tallene, og sjekke at opplysningene stemmer.

– Skattemeldingen er bare nesten ferdig, og det er du selv som må gjøre den ferdig. Det kan nemlig være at du skal ha mer penger til gode enn hva den nesten ferdige skattemeldingen viser, forklarer skattedirektøren.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan man går gjennom skattemeldingen og hvordan man legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten. Vis mer

Når kommer skattepengene?

Det er først når du har sjekket skattemeldingen, gjort eventuelle endringer og levert skattemeldingen at Skatteetaten behandler den og lager skatteoppgjøret ditt. Da blir du varslet på e-post og SMS.

– I løpet av juni vil omtrent 9 av 10 ha fått skatteoppgjøret og eventuell skatt til gode utbetalt. Får du restskatt vil du få en faktura med første betalingsfrist i august, sier skattedirektøren.

Og selv om de fleste vil ha fått skatteoppgjøret i løpet av juni, vil noen måtte smøre seg med tålmodighet og vente til høsten. Dette kan blant annet gjelde de som leverer skattemeldingen på papir; du har søkt om utsettelse; du betaler kildeskatt på pensjon; du har krevd særfradrag for liten skatteevne eller at ektefellen din får skatteoppgjøret sitt seint.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.