Nav

Varsler store forsinkelser i utbetalinger

Nav varsler forsinkelser på minst fire uker, i utbetaling av sykepenger.

FORSINKET UTBETALING FRA NAV: Nav varsler forsinkelser i utbetaling av sykepenger på minst fire uker - kanskje også lenger. De oppfordrer til å be om økonomisk sosialhjelp dersom du trenger bistand mens du venter på sykepengene. Foto: NTB
FORSINKET UTBETALING FRA NAV: Nav varsler forsinkelser i utbetaling av sykepenger på minst fire uker - kanskje også lenger. De oppfordrer til å be om økonomisk sosialhjelp dersom du trenger bistand mens du venter på sykepengene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Mange opplever nå forsinkelser i utbetalingen av sykepengene. Forsinkelsene gjelder kun de som ikke får sykepengene utbetalt direkte fra arbeidsgiveren sin, skriver Nav i en nyhetsmelding.

Forsinkelsene er på minst en måned - men noen må også vente en god del lenger:

- Etter at vi har mottatt inntektsopplysninger fra arbeidsgiverne, må de fleste regne med å vente minst fire uker før sykepenger utbetales. En del saker kan også ta en god del lengre tid enn fire uker. Dette gjelder for eksempel hvis du har flere arbeidsgivere eller er ansatt i eget AS, ifølge Nav.

Sykepenger er penger du får som erstatning for arbeidsinntekt når du ikke kan jobbe på grunn av sykdom eller skade.

Cirka 39 000 nye personer ble sykemeldt med legemeldt sykefravær i forrige uke.

- Vil være forsinkelser en god stund framover

Nav forklarer forsinkelsene med at de er i en omstilling hvor sakene behandles i både nytt og gammelt saksbehandlingssystem, samtidig som de mottar et stort antall søknader om sykepenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.