Drapet på Olof Palme:

Uttalige teorier om drapsmannen

Terrororganisasjoner, utenlandsk etteretning og politi har vært mistenkt for drapet på statsminister Olof Palme for 34 år siden. Nå mener politiet at det var et nøkkelvitne som sto bak drapet.

DREPT: Sveriges statsminister Olof Palme ble skutt og drept på vei hjem fra kino i Stockholm 28. februar 1986. Hvem som sto bak drapet er fortsatt ikke oppklart. Foto: AFP TT/NTB Scanpix
DREPT: Sveriges statsminister Olof Palme ble skutt og drept på vei hjem fra kino i Stockholm 28. februar 1986. Hvem som sto bak drapet er fortsatt ikke oppklart. Foto: AFP TT/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Svensk politi opplyser i en pressekonferanse 10.juni at de mener Engström står bak drapet på Olof Palme.

- Ettersom Stig Engström er død, kan jeg ikke tiltale ham eller avhøre ham. Jeg velger derfor å legge ned etterforskningen, sa sjefsetterforsker Krister Petersson under politiets pressekonferanse.

28. februar 1986. Sveriges statsminister Olof Palme hadde vært på kino med kona Lisbet, sønnen Mårten og hans forlovede da han ble skuttt og drept.

Litt over klokka 23 forlot de Grand kino hvor de hadde sett filmen Brødrene Mozart. De snakket om filmen som de likte. Da de skilte lag ville Mårten at foreldrene skulle ta en taxi hjem, men Olof ville gå for å strekke på beina.

- Jeg tror at vi bare sa «Hej då». Det var for kaldt for klemmer og store avskjeder. Og det var det siste jeg så av pappa. At han snudde seg for å gå, med pelsluen på hodet. Han og mamma, fortalte Mårten Palme til Dagbladet Magasinet i 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.