Nav

Urolig etter Nav-avsløringer: - Oppfordrer til å oppsøke og bruke Nav

En ny rapport avslører at de fleste som oppsøker Frelsesarmeen for å få mat, har en stønad fra Nav - som ikke strekker til. - Nav er ikke perfekt, og vi jobber for at velferdsstaten skal bli enda bedre, men har du ikke råd til mat så bør du oppsøke Nav, understreker Marte Mjøs Persen.

NAV SKAL HJELPE: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen sier til Vi.no at det gjør inntrykk å lese rapporten om de som står i matkø hos Frelsesarmeen, og hvordan høye kostnader rammer spesielt de som har lite fra før. Foto: NTB
NAV SKAL HJELPE: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen sier til Vi.no at det gjør inntrykk å lese rapporten om de som står i matkø hos Frelsesarmeen, og hvordan høye kostnader rammer spesielt de som har lite fra før. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Matkøene hos landets frivillige organisasjoner vokser, og mange sliter med trang økonomi. Forskningsinstituttet Fafo la for få dager siden fram en undersøkelse som avslører at de aller fleste av de som står i matkøen til Frelsesarmeen får en ytelse fra Nav - men som ikke strekker til.

Mange er uføretrygdede, en del er minstepensjonister, har sosialhjelp eller er på arbeidsavklaringspenger (AAP). Blant de som har blitt tvunget til å stille seg i matkø fordi midlene ikke strekker til, er Klara (70), som ikke får det til å gå rundt med minstepensjon. Men å oppsøke Nav, gjør hun ikke lenger, for det har blitt for vanskelig. Og ifølge rapporten, er hun ikke alene om å unngå Nav.

Både Frelsesarmeens ansatte og gjester på matutdelingen forteller at Nav henviser brukere til matutdelingen. Også Nav-direktør Hans Christian Holte erkjente nylig på Debatten på NRK at personer er blitt fulgt til Frelsesarmeen fra Nav - og at Nav-veiledere har nevnt muligheten for å gå til Frelsesarmeen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.