Svindel med uføre og pensjon

Uføre-svindler for millioner

Det er rekord i svindel med pensjoner, uføre- og sykeforsikringer.

SVINDEL MED UFØRE- OG PENSJONSFORSIKRINGER: De største svindelsummene for forsikringssvindel gjelder svindel med syke- og uføreforsikringer. Og gjennomsnittsbeløpet var på hele 1,9 millioner kroner, som er høyere enn noen gang før. Foto: NTB
SVINDEL MED UFØRE- OG PENSJONSFORSIKRINGER: De største svindelsummene for forsikringssvindel gjelder svindel med syke- og uføreforsikringer. Og gjennomsnittsbeløpet var på hele 1,9 millioner kroner, som er høyere enn noen gang før. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nav har sine regler for hva som skal til for å bli ufør - og årlig er det 6000 som får avslag på uføresøknaden fra Nav. Det er også mange historier om dem som må tilbakebetale penger de har mottatt urettmessig - som kvinnen som måtte betale tilbake 720.000 kroner.

Husk at om du får avslag fra Nav så kan du likevel ha rett på økonomisk støtte som ufør fra forsikringer eller pensjoner.

I likhet med at noen forsøker å få urettmessig stønad fra Nav, er det også de som forsøker å svindle til seg penger fra liv- og uføreforsikringer.

De største beløpene innen forsikringssvindel gjelder nettopp liv- og uføresaker - og gjennomsnittsbeløpet er rekordhøyt:

  • I fjor ble det forsøkt svindlet med uføre- og sykeforsikringer for 217,9 millioner kroner.
  • Gjennomsnittsbeløpet for de som forsøker seg på svindel med syke- og uføreforsikringer er på hele 1,9 millioner kroner, som ifølge Finans Norge er høyere enn noen gang før.

- Hvis man svindler med slike forsikringer, er det gjerne store beløp det kan dreie seg om. Disse forsikringene handler jo om store beløp man skal kunne få utbetalt ved rettmessig sykdom eller skade, sier Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finans Norge, til Vi.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.