Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
For å få uføretrygd fra Nav, må du ha en varig nedsatt inntektsevne på minst 50 prosent på grunn av sykdom og/eller skade.
Men reglene for økonomisk støtte som ufør er annerledes for deg med offentlig tjenestepensjon:
Du kan faktisk få innvilget uførepensjon fra både KLP, Statens pensjonskasse (SPK) og eventuelle andre offentlige tjenestepensjonskasser for inntil 20 prosent uføregrad.
Det var også saken for kvinnen i denne historien fra Trygderetten - men for henne førte innvilgelsen av uførepensjonen med seg at hun ikke bare måtte betale tilbake deler av pensjonen - men hun må også betale saksomkostningene for rettsbehandlingen.
Men ja: Du kan altså få uførepensjon selv om Nav sier nei.

Uføre-avslag fra Nav? Her kan du likevel få uførestøtte
Vi Pluss
Nav: Dette må til for å bli ufør
Vi Pluss22 prosent ufør
Det følger plikter med ytelser fra Nav - og det følger plikter med ytelser fra pensjonsselskapene, som for eksempel at du må melde inn endringer i inntekt.
Kvinnen i denne saken er sykepleier i turnus og fikk tilkjent 22 prosent uførepensjon fra Statens pensjonskasse (SPK).
Og bare for å understreke: 22 prosent er for lite til å få innvilget uføretrygd fra Nav - men altså akkurat nok til å kunne ha rett på uførepensjon fra pensjonsselskapet.
Men på grunn av reglene for inntektsgrenser ved mottak av uførepensjon og en 80-prosentregel, havnet hun i en lei situasjon etter et par år med uførepensjon:
SPK mente at hun både hadde overskredet inntektsgrensen og at hun hadde passert en 80-prosentgrense for inntekt - og at hun derfor måtte betale tilbake 92 804 kroner i for mye i uførepensjon.

Kommunen kan ta av pensjonssparingen din
Vi PlussMaks 80 prosent av inntekten
Hovedproblemet for kvinnen her er «80-prosentregelen»:
Enkelt forklart betyr regelen at dersom du tjener mer enn 80 prosent av inntekten du hadde før du ble uførepensjonist, så stoppes uførepensjonen din.
Kvinnen argumenterte både med at dette kunne skyldes lønnsjustering og turnustillegg - og at hun også hadde søkt om å få høyere inntektsgrense. Dette ble imidlertid avslått.
SPK uttaler som svar i rettspapirene at kvinnen i dette tilfellet var over 80-prosentsgrensa - og at en vurdering av økt inntektsgrense dermed uansett ikke var aktuelt.

Nøkkelen til å finne kjærligheten som voksen
Vi PlussMå betale - også saksomkostninger
Ettersom denne saken er omtalt i Trygderetten, betyr det at kvinnen altså har anket kravet om tilbakebetaling både til pensjonsselskapet og til Trygderetten.
Men Trygderetten gir SPK medhold.
Kvinnen må dermed betale tilbake de 92 804 kronene i for mye i uførepensjon. Og hun må selv dekke saksomkostningene.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.