Uførepensjon

Ufør etter ryggproblemer - men nektes uførepensjon

64-åringen har så store ryggproblemer at han sliter med dagligdagse ting som å gå på do - men han får likevel ikke uførepensjon.

PENSJON SOM UFØR? 64-åringen er 100 prosent ufør som følge av ryggproblemer - men får likevel ikke uførepensjon. Grunnen: Trygderetten mener plagene var kjent før han ble ansatt - som strider imot vilkårene til pensjonsselskapet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
PENSJON SOM UFØR? 64-åringen er 100 prosent ufør som følge av ryggproblemer - men får likevel ikke uførepensjon. Grunnen: Trygderetten mener plagene var kjent før han ble ansatt - som strider imot vilkårene til pensjonsselskapet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Han går nå med kroniske ryggsmerter og stråling nedover og har problemer med mange dagligdagse aktiviteter som å gå på do. Han har i dag smerter når han står, går og sitter og må i perioder bruke krykker.

Dette er historien til 64-åringen som mener han ble ufør etter et fall på jobben - men som likevel ikke får tilkjent uførepensjon.

Utdraget ovenfor er fra ankesaken som har vært oppe til behandling i Trygderetten - hvor 64-åringen igjen får avslag.

Striden har stått om hvorvidt han kjente til ryggplagene før han begynte i jobben og hva som egentlig er grunnen til at han i dag er 100 prosent arbeidsufør.

Og grunnen til at han ikke får uførepensjon bunner ut i en regel i tjenestepensjonsordningen som handler om karens:

I en periode på to år etter ansettelse og innmelding i pensjonsordningen, får man ikke dekning for sykdom som er eller burde være kjent på tidspunktet for innmelding.

Uføretrygd fra Nav vs. uførepensjon fra tjenestepensjon

Det er flere muligheter for støtte dersom man skulle bli ufør:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.