Trumps største utfordrere er alle over norsk pensjonsalder

– Det største problemet for en veldig gammel president er antakelig faren for mistanke om at han eller hun ikke har sin fulle kapasitet verken fysisk eller mentalt, mener Bjørn Hansen.

Elizabeth Warren (71), Michael Bloomberg (78), Joe Biden (77) og Bernie Sanders (79) kjemper alle om å bli demokratenes presidentkandidat. Sittende president Donald Trump er heller ingen unggutt med sine 73 år. Foto: NTB Scanpix
Elizabeth Warren (71), Michael Bloomberg (78), Joe Biden (77) og Bernie Sanders (79) kjemper alle om å bli demokratenes presidentkandidat. Sittende president Donald Trump er heller ingen unggutt med sine 73 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Sannsynligheten for at USAs neste president er over den norske pensjonsalderen, er stor: Donald Trump vil være 74 på valgdagen i november. Aktuelle demokratiske motstandere er Obamas tidligere visepresident Jo Biden (77), Bernie Sanders (79) og Elizabeth Warren (71). Milliardæren Michael Bloomberg regnes som en outsider, og er 78.

Til sammenlikning er snittalderen blant politikerne på Stortinget 46,1 år.

Hvorfor er amerikanske politikere så gamle?

– I USA har de større respekt for alder enn i Norge. Her hjemme har vi en slags ungdomsdyrking innen politikk og næringsliv som er helt meningsløs, mener tidligere NRK-korrespondent Bjørn Hansen, som selv fyller 82.

– Det er enorme ressurser blant friske og oppegående nordmenn som ikke utnyttes. Mister du jobben når du er 50 har du store problemer med å finne ny jobb.

Les også: Eldre får dårligere vilkår til samme pris

Kontroversiell norsk pensjonsalder

Under VM i friidrett i høst ble det kjent at Karen-Marie Ellefsen må gå av med pensjon når hun fyller 70 år til sommeren. Saken vekket enormt engasjement.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.