Tjente 40 000 på å rydde i boden

Du trenger ikke jobbe så hardt for å få litt ekstra penger i kassa. I løpet av ett år tjente Lise 40.000 kroner på å rydde i boden og å selge unna ting. Du kan også tjene gode penger på å leie ut ting du eier.

SOLGTE 100 TING PÅ ETT ÅR: Lise Vermelid Kristoffersen driver podkasten Pengesnakk og Instagram-kontoen @pengesnakk. Etter å ha gitt seg selv utfordringen å selge 100 ting på ett år oppdaget hun at det er mye penger å tjene på å rydde. Foto: Kristine Elvemo
SOLGTE 100 TING PÅ ETT ÅR: Lise Vermelid Kristoffersen driver podkasten Pengesnakk og Instagram-kontoen @pengesnakk. Etter å ha gitt seg selv utfordringen å selge 100 ting på ett år oppdaget hun at det er mye penger å tjene på å rydde. Foto: Kristine Elvemo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hvilke muligheter har vi egentlig til å tjene mer penger? Det finnes flere smarte måter vi kan tjene litt ekstra penger på som vi kanskje ikke er klar over. Ifølge spareekspertene kan vi dra inn flere tusen kroner hvis vi bare blir klar over hva vi eier og ikke minst kan også en hobby bli en fin, skattefri biinntekt. Ifølge ekspertene er det ingen tvil om at alle monner drar.

- Det første jeg tenker på er at det er mulig å tjene penger uten å jobbe. Har du bil kan du leie den ut, har du hytte kan du leie den ut. Dette er en fin måte å tjene penger på, sier Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea til Vi.no.

Flere tusen kroner skattefritt i året

Ifølge Incedursun kan du leie ut bilen til inntil 10 000 kroner i året skattefritt. Utleieinntekter på over 10 000 kroner i året skal rapporteres i skattemeldingen som kapitalinntekt. Det samme gjelder hvis du leier ut fritidsbolig: Fritidsbolig og korttidsutleie av egen bolig har også en grense på 10 000 kroner hvis du vil unngå skatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.