Pris for begravelse

Tilfellene der NAV dekker begravelses-utgifter

Begravelsen kan bli dyr – men det er mulig å spare flere tusen kroner, og få en like verdig avslutning.

KOSTBAR BEGRAVELSE?: En rimeligere begravelse behøver ikke å bety en mindre verdig begravelse. I artikkelen under får du tipsene. Foto: Scanpix.
KOSTBAR BEGRAVELSE?: En rimeligere begravelse behøver ikke å bety en mindre verdig begravelse. I artikkelen under får du tipsene. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når vi mister våre kjære, ønsker vi selvsagt å gi dem en fin avslutningsseremoni på livet, og en vakker grav vi kan besøke.

Det er likevel ikke alltid så enkelt for etterlatte å betale for en begravelse som lett kan koste opp mot 40.000 kroner.

Men Norge har bestemt at alle har rett på en verdig begravelse, og etterlatte kan i noen tilfeller få over 20.000 kroner i begravelses-stønad.

Lenger nede i denne artikkelen får du vite når dette gjelder.

Regionale prisforskjeller

Hva en gravferd, enten det er en begravelse eller en kremasjon, vil koste, kommer an på flere ting, ifølge Gunnar Hammersmark, direktør ved Virke Gravferd som er begravelsesbyråenes fagorganisasjon.

– Det vil være regionale forskjeller, med hensyn til transport, utgifter til annonsering i lokalaviser/ regionsaviser/ riksaviser og kommunale avgifter til kremasjon, sier Hammersmark.

Noen steder i landet er det kirketjener som tar hånd om det praktiske i en seremoni, mens det andre steder er byråets folk som gjør dette. Alle disse elementene påvirker den totale kostnaden for en gravferd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.