Nav

Sykmeldte kan ha fått avslag på feil grunnlag: - Ta kontakt!

– Det er dessverre ikke mulig for Nav å identifisere akkurat hvilke saker som kan ha fått avslag på feil grunnlag, derfor er det viktig at personer som mener de er berørt tar kontakt, oppfordrer Nav.

FEIL FRA NAV: Nav kan ha behandlet søknader om sykepenger feil - og ber deg som tror du kan være rammet, om å ta kontakt. Foto: Vidar Ruud / NTB
FEIL FRA NAV: Nav kan ha behandlet søknader om sykepenger feil - og ber deg som tror du kan være rammet, om å ta kontakt. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Personer med flere arbeidsforhold som har søkt om sykepenger kan ha fått avslag på feil grunnlag. Nav ber deg om å ta kontakt hvis du tror du er berørt.

Dette melder Nav i en pressemelding tirsdag 28. mars.

– Det er dessverre ikke mulig for Nav å identifisere akkurat hvilke saker som kan ha fått avslag på feil grunnlag, derfor er det viktig at personer som mener de er berørt tar kontakt med oss slik at vi får behandlet saken deres på nytt, sier Ytelsesdirektør Eve V. Bergli.

Nav lister opp disse punktene som grunner til at du kan være berørt:

  • du hadde flere arbeidsforhold samtidig,
  • du ikke var sykmeldt fra alle arbeidsforhold,
  • du fikk vedtak om avslag fordi du hadde et inntektstap på mindre enn 20 prosent og
  • du fikk vedtak om avslag før 1. januar 2022.
  • Det kan også berøre arbeidsgivere i saker med refusjon.

- Tror det er et lite antall saker

– Vi har grunn til å tro at det dreier seg om et lite antall saker, og antagelig vil det også være snakk om mindre beløp i korte perioder i de sakene som er aktuelle. Men det er viktig for oss å se på innmeldte saker på nytt og sørge for at søknader får riktig utfall, sier Bergli videre i pressemeldingen.

Dersom du tror du er rammet av avslag på feil grunnlag, ber Nav deg ta kontakt skriftlig på nav.no/kontakt.

- Du kan også ringe oss på telefon 55 55 33 33. Det er den ansatte som må kontakte NAV hvis arbeidsgiver tror de er berørt.

Endret praksis etter dom i Høyesterett

For å få sykepenger er det et vilkår i folketrygdloven at evnen til å utføre inntektsgivende arbeid er nedsatt med minst 20 prosent.

I en dom 2. november 2021 slo Høyesterett fast at det ikke er et vilkår at reduksjonen i inntekt er minst 20 prosent. Det er tilstrekkelig at arbeidstiden er redusert med minst 20 prosent.

- Det vil si at Nav ikke kan avslå en søknad alene fordi inntektstapet er mindre enn 20 prosent. Nav endret praksis etter dommen, skriver Nav i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.