Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Se for deg at du møter en person på nett, som du liker. Følelsene virker gjensidige, og din nettflamme vil gjerne at dere chatter privat. Når tillitsforholdet er etablert, dukker et spørsmål om pengehjelp opp. Plutselig er du blitt et offer for det som kalles kjærlighetsbedrageri.
- Det er mange problemer med denne kriminalitetsformen. For det første er det ofte en stor økonomisk påkjennelse for offeret, men det er også et enormt tillitsbrudd og mange ofre opplever dessverre mye skam, forteller Sebastian Claydon Takle, avdelingsleder for DNBs Financial Cyber Crime Center (FC3).
For selv om phishing i form av SMS er bedrageriformen DNB ser mest av, har de ikke sett noen reduksjon av betydning i hverken kjærlighetsbedrageri eller investeringsbedrageri rettet mot privatpersoner.
Det amerikanske Federal Trade Commission rapporterte tidligere i år om rekordhøye tilfeller av kjærlighetsbedragerier i 2021, der ofrene i mange tilfeller har sendt penger gjentatte ganger: de tror de hjelper noen de bryr seg om. Men alt er løgn.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.