Skattelister

Strømtopp tjener 7,39 millioner kroner. Minstepensjonist får 173 025 kr

Det er enorme forskjeller på lønna til en statlig leder i strøm- og energiselskapene - og en minstepensjonist. Se lista her.

MILLIONLØNN I STATLIG STRØMSELSKAP: Christian Wilhelm Rynning-Tønnesen, konsernsjef i Statkraft, er oppført med en inntekt på 7 389 039 kroner i 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MILLIONLØNN I STATLIG STRØMSELSKAP: Christian Wilhelm Rynning-Tønnesen, konsernsjef i Statkraft, er oppført med en inntekt på 7 389 039 kroner i 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Skatteoppgjøret for inntektsåret 2021 er nå klart og viser at cirka 4,2 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende har betalt 637 milliarder i skatt og avgift på inntekt og formue.

Nesten 3 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende fikk tilbakebetalt penger, et snittbeløp på 11 266 kroner, og 918 000 betalte restskatt på et snittbeløp på 46 562 kroner.

393 000 selskaper har betalt til sammen 121 milliarder i skatt. I tillegg har petroleumsselskap betalt 299,2 milliarder i petroleumsskatt.

Det er stor forskjell på inntekt både blant lønnstakere og blant pensjonister. Og den tiden vi er inne i nå, med høye strømpriser, høye renter på lån og dyrere mat, er utfordrende for veldig mange - og spesielt for de som tjener minst.

Og mens strømselskapene tjener gode penger på de høye strømprisene, sliter mange med å betale regningene.

For 2021 meldte for eksempel Agder Energi om et historisk resultat; 4.582 millioner kroner mot 628 millioner kroner i 2020 – en økning på 630 prosent. Resultatene for 2022 er ikke klare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.