Statsbudsjettet 2022 pensjonister

Støre-regjeringens statsbudsjett: - Kan slå uheldig ut for gjeldfrie pensjonister

Støre-regjeringens tillegg til statsbudsjettet for 2022 er dårlig nytt for pensjonister med god råd. Vi gir deg regnestykket som viser hvor mye du kan tape i kjøpekraft.

STATSBUDSJETTET 2022: Støre-regjeringen har lagt fram sine tillegg til Solberg-regjeringens statsbudsjett for 2022 - men forslagene i budsjettet må vedtas av partiene på Stortinget i desember. Foto: Peter Mydske/Stortinget
STATSBUDSJETTET 2022: Støre-regjeringen har lagt fram sine tillegg til Solberg-regjeringens statsbudsjett for 2022 - men forslagene i budsjettet må vedtas av partiene på Stortinget i desember. Foto: Peter Mydske/Stortinget Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En av de siste tingene Solberg-regjeringen gjorde før de forlot regjeringsposten, var å presentere forslag til statsbudsjett for 2022.

I dette forslaget ligger det flere endringer som kan få konsekvenser for eldre og pensjonister - og en av tingene som er foreslått og som økonomene ved statsbudsjettframleggelsen kommenterte er økningen av formuesskatt på eiendom.

Pensjonister som sitter på store boligverdier og har lite gjeld i kombinasjon med normal pensjonsinntekt, kan bli rammet, sa blant annet forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til Vi.no.

Og ifølge ekspertene blir det ikke bedre med Støre-regjeringens forslag:

- Budsjettet bærer preg av det de har signalisert gjennom hele valgkampen, nemlig at «vanlige folk» får det «bitte litt» bedre, mens de med bedre økonomi enn gjennomsnittet må belage seg på å betale mer i skatt, sier Per-Ole Hegdahl, advokat i Skattebetalerforeningen, til Vi.no.

Sandmæl påpeker at Støre-regjeringen ikke kom med noe spesielt for alderspensjonister i sitt tilleggsbudsjett, men at de kom med tydelige grep på formuesskatten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.