Nav

Stor økning i AAP

Nå er det veldig mange flere som får AAP, ifølge Nav.

NAV OG AAP: Det er flere som mottar AAP - og psykiske lidelser samt muskel- og skjelettlidelser er de største årsakene. De fleste som får AAP er i alderen 50-59 år. Foto: Morten Holm / NTB
NAV OG AAP: Det er flere som mottar AAP - og psykiske lidelser samt muskel- og skjelettlidelser er de største årsakene. De fleste som får AAP er i alderen 50-59 år. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Ved utgangen av mars 2022 mottok 136.600 personer arbeidsavklaringspenger (AAP). I løpet av 1. kvartal økte antallet med nær 4100 personer, skriver Nav i en pressemelding.

4 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år mottok arbeidsavklaringspenger ved utgangen av mars 2022, og andelen av befolkningen som er på AAP er nå på nivå med 2. kvartal i 2018.

Nav forklarer økningen med normale sesongvariasjoner og forlengelsen av AAP-perioden som gjør at flere fortsetter på AAP, utover det som har vært maks stønadsperiode.

Regjeringen har foreslått å endre på flere av reglene for arbeidsavklaringspenger (AAP) - og vil at endringene skal virke fra 1. juli 2022. De har blant annet foreslått å fjerne karensperioden i AAP-regelverket. Forslagene har vært på høring og er fortsatt under behandling.

Flest AAP-mottakere i 50-åra

Nav melder at det er færre nye AAP-mottakere første kvartal 2022 sammenliknet med samme periode i 2021 - og at reduksjonen er spesielt tydelig i aldersgruppen 50 til 59 år, og 60 år og eldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.