Ferie når du fyller 60

Spesialregelen du bør kunne om ekstra ferie

Alle får ekstra ferie når de fyller 60 år - men reglene for når du kan ta ut «senioruka» er annerledes enn for annen ferie.

SKÅL FOR EKSTRA FERIE OG FERIEPENGER: Alle over 60 får ekstra ferie - og dertil ekstra feriepenger. Foto: NTB/Shutterstock
SKÅL FOR EKSTRA FERIE OG FERIEPENGER: Alle over 60 får ekstra ferie - og dertil ekstra feriepenger. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ferien er over oss, med kaos på flyplassene både i Norge og i utlandet. Kanskje venter du kjempeinnrykk på hytta av hele storfamilien - eller kanskje du er av dem som heller skygger banen og venter til hovedferien er over for de fleste på seinsommeren?

Godt voksne med voksne barn har jo mulighet til å nyte ferien når prisene er lavere og stresset har lagt seg både på feriestedene langs Middelhavet og hytta på Tjøme - om arbeidsgiver tillater det, da.

Noe ferie kan du i alle fall plotte inn i skuldersesongen eller utenfor høysesong om du ønsker det, i alle fall om du har passert 60:

Alle over 60 år får ekstra ferie - og den har du mye mer selvbestemmelse over enn den øvrige, vanlige ferien.

Arbeidsgiver bestemmer - men ikke over «senioruka»

- Arbeidstakere har litt større frihet til å selv bestemme når man skal ha denne ekstraferien. Dette i motsetning til den øvrige ferien, som arbeidsgiver kan bestemme, sier Vigleik Mikal Aas, seksjonsleder i Arbeidstilsynet, til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.