Reise til Spania nå

Spansk løsning for norske trippelvaksinerte

Reise til Spania nå? Nordmenn med tre vaksinedoser har problemer med å få nødvendige innreisepapirer til Spania. Mens de venter på en løsning, anbefaler ambassaden «en spansk en».

INNREISE TIL SPANIA: Spania krever at du har fylt ut et helseskjema før avreise - men nå opplever nordmenn med tre vaksinedoser at de ikke får godkjent vaksinepasset. Foto: Shutterstock/NTB
INNREISE TIL SPANIA: Spania krever at du har fylt ut et helseskjema før avreise - men nå opplever nordmenn med tre vaksinedoser at de ikke får godkjent vaksinepasset. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi har fått en god del henvendelser og det er dessverre mange som er bekymret og tror at de ikke får lov til å reise inn i Spania mer - men det får de jo, sier Karen Astrid Sand ved Spanias Ambassade Turistavdelingen.

Problemet er at nordmenn med tre vaksinedoser får en feilmelding når de prøver å fylle ut det obligatoriske helseskjemaet for innreise til Spania.

NRK omtalte utfordringen tirsdag.

Sand forteller at det er en ukes tid siden de begynte å få de første meldingene om dette fra fortvilte nordmenn.

- Innreiseskjemaet er rett og slett ikke tilpasset en tredje vaksinedose per dags dato, men dette er noe det jobbes med - og vi håper at det er en løsning på plass ganske snart, sier Sand til Vi.no.

Inntil videre har de sendt ut en oppskrift på hva du kan gjøre for å omgå problemet inntil en løsning er på plass - som du kan se nedenfor.

Slik unngår du problemet

Problemet har vært at du må laste opp koronasertifikatet i helseskjemaet - men at dette ikke blir riktig når det er tre vaksinedoser inn i bildet.

Det ambassaden sier du skal gjøre, er å fylle ut informasjonen manuelt i stedet for å benytte QR-koden fra koronapasset - og du skal da fylle inn dato for når du fikk andre dose - og altså ikke dato for tredje dose.

- Har du allerede prøvd og fått feilmeldingen, kan du likevel forsøke å klikke deg videre til «Select here if you are not able to upload your EU COVID Digital Certificate» i trinn 4, sier Sand.

Og går det fremdeles ikke så kan du forklare situasjonen ved ankomst:

- Om noen spør i Spania, kan du forklare situasjonen. Dette er noe de er klar over, understreker hun.

Slik fyller du ut innreiseskjemaet

Spanias Ambassade Turistavdelingen har formidlet denne informasjonen til trippelvaksinerte nordmenn som skal reise til Spania.

Dette må du vite om utfylling av helseskjemaet SPTH ved innreise til Spania:

  • Når man fyller ut det digitale helseskjemaet for innreise til Spania via www.spth.gob.es, og kommer til punktet: "Select here if you are not able to upload your EU COVID Digital Certificate" i trinn 4 ("Health Questionnaire") må da de reisende som er trippelvaksinerte velge å fylle inn informasjonen fra koronasertifikatet manuelt.
  • Informasjonen de ber om her er fullt navn, fødselsdato, type vaksine, land hvor du mottok vaksinen OG DET VIKTIGSTE: dato for når du ble fullvaksinert. Her fyller du da ut datoen for når du mottok 2. vaksinedose.
  • Du er da som fullvaksinert å regne og oppnår etter å ha fullført steg 5 i skjemaet, QR- koden for innreise til Spania.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.