AAP

Snart slutt for AAP-forlengelsene: - De fleste har fått behandlet saken sin

Alle som hadde siste dag på AAP mellom 30. juni og 30. oktober fikk en automatisk forlengelse av arbeidsavklaringspengene til og med 31. oktober 2022. Nå melder Nav at de snart er i land med sakene, men at det fremdeles er noen de jobber med å komme i kontakt med.

AAP FRA NAV: Nav sier at de snart er i mål med å behandle sakene til AAP-mottakere med forlengelse til 31. oktober. Foto: NTB
AAP FRA NAV: Nav sier at de snart er i mål med å behandle sakene til AAP-mottakere med forlengelse til 31. oktober. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fra 1. juli 2022 kom det nye AAP-regler, blant annet ble karensåret fjernet. Og de som har mottatt AAP i tre år eller mer må vurderes om de kan få forlengelse i to år til, om de skal søke uføretrygd eller om de må søke om ny periode med AAP.

Alle som hadde siste dag på AAP mellom 30. juni og 30. oktober fikk en automatisk forlengelse av arbeidsavklaringspengene til og med 31. oktober 2022. Det betydde at Nav måtte vurdere om de det gjaldt fortsatt har rett på AAP.

AAP-aksjonen har fryktet at mange vil stå uten en avklaring når vi kommer til 31. oktober. Og Nav gikk for litt siden ut og oppfordret alle som er omfattet av overgangsordningen for AAP, som løper ut 31. oktober, til å søke om ny AAP så fort som mulig.

Nå sier Nav til Vi.no at det ser ut til at de skal komme i mål med alle sakene innen fristen - men at det fremdeles er noen det gjelder de ikke har fått tak i.

- Ligger godt an

- Vi ligger godt an. De aller fleste av de 18 000 som fikk forlenget AAP-vedtakene etter 1. juli har nå fått behandlet saken sin. Vi har oversikt over alle berørte, og vi har fått avklart veien videre for de aller, aller fleste. Av ulike årsaker er det noen vi ennå ikke har klart å komme i kontakt med. Vi forsøker fortsatt å få tak i de det gjelder, sier seksjonssjef i Nav, Bente Thori-Aamot.

På spørsmål om hvor mange som nå gjenstår, sier hun at det er svært få - og at de regner med å behandle alle sakene de har fått inn, innen fristen 31. oktober.

- Hva skjer nå med disse, som evt ikke har fått saken sin avklart? Hva skal disse det gjelder gjøre?

- Det er også mulig å søke om AAP etter 31. oktober, men da får man tidligst AAP fra den dagen man søker, sier Thori-Aamot.

- Husk å søke før 31. oktober

– Vi har oversikt over alle berørte, og vi har fått avklart veien videre for de aller, aller fleste. Av ulike årsaker er det noen vi ennå ikke har klart å komme i kontakt med. Vi forsøker fortsatt å få tak i de det gjelder, sier arbeids- og tjenestedirektør Sonja Skinnarland.

Nav skriver i en pressemelding at dersom dette gjelder deg, som de ikke har fått tak i, så må du huske å søke før 31. oktober.

- Ingen av de som har søkt eller søker før 31. oktober vil tape penger eller miste rettigheter om de har rett på AAP. De som søker tett opptil fristen kan få en forsinkelse i utbetalingen. Det er også mulig å søke om AAP etter 31. oktober, men da får man tidligst AAP fra den dagen man søker, skriver Nav.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.