Mal for testament

Slik setter du opp et testament

Du kan sette opp et testament uten hjelp av advokat. Slik gjør du det.

Skriv testament uten advokat: Det er en rekke formelle krav rundt testament, men du kan skrive det selv. Foto: Shutterstock
Skriv testament uten advokat: Det er en rekke formelle krav rundt testament, men du kan skrive det selv. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi gir deg en oversikt over hvordan du kan opprette et gyldig, ordinært testament uten hjelp av advokat.

De som ønsker en annen arveløsning enn den som følger av arveloven kan opprette testament. For å sikre at et testament gir uttrykk for din frie vilje, stiller arveloven en rekke strenge formkrav. Dersom formkravene ikke er oppfylt, risikerer du at hele eller deler av testamentet ditt er ugyldig. Dette kan bety at arven din vil bli fordelt på en måte som du egentlig ikke ønsker.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.