Skriv testament uten advokat: Det er en rekke formelle krav rundt testament, men du kan skrive det selv. Foto: Shutterstock
Skriv testament uten advokat: Det er en rekke formelle krav rundt testament, men du kan skrive det selv. Foto: Shutterstock Vis mer

Mal for testament

Slik setter du opp et testament

Du kan sette opp et testament uten hjelp av advokat. Slik gjør du det.

Publisert

Vi gir deg en oversikt over hvordan du kan opprette et gyldig, ordinært testament uten hjelp av advokat.

De som ønsker en annen arveløsning enn den som følger av arveloven kan opprette testament. For å sikre at et testament gir uttrykk for din frie vilje, stiller arveloven en rekke strenge formkrav. Dersom formkravene ikke er oppfylt, risikerer du at hele eller deler av testamentet ditt er ugyldig. Dette kan bety at arven din vil bli fordelt på en måte som du egentlig ikke ønsker.

For å få tilgang må du være abonnent av Vi Over 60

Er du allerede abonnent? Da kan du trykke på lenken du har fått på e-post eller SMS. Har du Vi Pluss-abonnement kan du bare logge inn øverst på siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.