Hvordan kritisere konstruktivt

Slik kritiserer du riktig

Arbeidsforholdet kan bli destruktivt om du ikke kan kritisere riktig, mener eksperter.

Hvordan vi mottar korrigeringer og måten kritikken kommuniseres på er avgjørende faktorer for hvordan vi trives på arbeidsplassen, mener psykologen. (Illustrasjonsbilde)
Hvordan vi mottar korrigeringer og måten kritikken kommuniseres på er avgjørende faktorer for hvordan vi trives på arbeidsplassen, mener psykologen. (Illustrasjonsbilde) Vis mer
Publisert

(Vi.no): Kritikk er et ønske om endring. Det klarer du ikke å skape om mottakeren oppfatter det som ondsinnet.

– Kritikk er destruktivt når man er vag, vilkårlig og har en ondsinnet intensjon og ikke holder seg til saken eller målet, men i stedet går til personangrep, forteller psykolog ved Onlinepsykologene, Bjørnar Haara.

Han mener at en enkel måte å skille om kritikk er konstruktiv eller destruktiv, er å vurdere om det er i tråd med et forhåndsdefinert mål og vedtatt framgangsmåte; altså at den som gir kritikk har kjennskap til mottakerens mål.

– Da vil man oftere føle at korrigeringen var berettiget og til hjelp, sier han.

Les også: Skvising av eldre medarbeidere – Jeg blir rasende forbanna!

Kan være ubehagelig å motta kritikk

Psykologen forteller videre at det er langt enklere å ha en lærings- og utviklingskultur dersom man har et felles mål, eller har kjennskap til hverandres egne mål:

– Slik kan vi mer effektivt få indikasjoner på hva som kan gjøres for å oppnå målet. Det vil også minske sannsynligheten for at man opplever tilbakemeldingen som destruktiv kritikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.