Sparetips og investering

Slik får du høyere avkastning på sparepengene

Å ha dem i banken er ikke det smarteste over tid.

BØRS: Ser man 20 år tilbake er investering i aksjemarkedet det som gir best avkastning over tid. Foto: NTB Scanpix og Lisa Wisløff
BØRS: Ser man 20 år tilbake er investering i aksjemarkedet det som gir best avkastning over tid. Foto: NTB Scanpix og Lisa Wisløff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Har du sparepenger til overs er det bedre å investere i aksjemarkedet enn å ha de liggende i banken, sier økonomiekspertene.

Men hva burde man investert 100.000 kroner i for 20 år siden, og hva kan det fortelle oss om investeringer i dag?

- Forutsatt at man har slettet gjeld og har bolig, ville 100.000 plassert i aksjemarkedet i indeksfond på Oslo børs, vært det beste for 20 år siden, sier økonomiekspert og fast skribent i Vi over 60, Carsten O. Five.

Les også: Derfor bør du bli gjeldfri som pensjonist

Derfor bør du investere i aksjemarkedet

I dag er rådet det samme: Sett pengene i aksjer, så sant du har slettet gjeld og nedbetalt bolig.

- Primærbehovene må dekkes først. Man kan ikke bo i et aksjefond. Derfor: Først bolig, så slette gjeld, og så investere, sier Five.

Aksjemarkedet ser ifølge Five lyst ut fremover:

- Jordens befolkning øker og etterspørselen etter tjenester og varer blir større. Med mindre man ikke får en stor handelskrig eller internasjonal krig, så vil aksjemarkedene holdes stabile, sier han.

Les også: Få bedre som som pensjonist

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.