Økonomisk sosialhjelp

Slik beregner Nav sosialstønaden

Økonomisk sosialhjelp er en midlertidig støtte du kan søke Nav om hvis du ikke kan forsørge deg selv. Her kan du se hva du kan få i støtte - og hva søkeprosessen innebærer.

ØKONOMISK SOSIALSTØNAD FRA NAV? Hva du får i sosialhjelp vurderes individuelt og kan variere fra kommune til kommune. Regjeringen har likevel bestemt noen veiledende satser for sosialhjelp, som du kan lese her. Foto: Kristin Sørdal
ØKONOMISK SOSIALSTØNAD FRA NAV? Hva du får i sosialhjelp vurderes individuelt og kan variere fra kommune til kommune. Regjeringen har likevel bestemt noen veiledende satser for sosialhjelp, som du kan lese her. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Rapporter om at folk som stiller seg i matkø i stedet for å gå til Nav, har ført til at Nav-direktøren nå går ut og sier at situasjonen på Nav-kontorene skal kartlegges for å se om de kan gjøre grep for å håndtere økende fattigdom og matkøer bedre. Han innrømmer at de ikke har vært gode nok for de som må forholde seg til Nav over tid.

– Vi ønsker å fylle rollen vår og hjelpe dem som trenger det mest. Vi skal finne løsninger for de som er i en krevende situasjon, sier Nav-direktør Hans Christian Holte til NTB.

Rødt har foreslått en krisepakke til de fattigste i desember og og Mímir Kristjánsson uttalte nylig til Vi.no at velferdsstaten svikter - og at de vil øke minstesatsene for ytelser fra Nav. Også Mimmi Kvisvik i LO-forbundet Fellesorganisasjonen (FO) sier at ytelsene må opp fort - og ber regjeringen skjerpe seg.

Foreløpig sier imidlertid regjeringen nei til økte ytelser til de fattigste før jul. Arbeids- og inkluderingsminister Mjøs Persen sier til Dagsavisen at de statlige ytelsene justeres årlig i takt med lønns- og prisvekst - som vil skje til våren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.