Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
– Skatteetaten sender aldri lenker uoppfordret. Dette er svindel! Det sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten i en pressemelding.
Få dager før utsendelsen starter den 14. mars, advarer Skatteetaten om en ny bølge med svindelforsøk, med etaten som påstått avsender.
De forventer at både skattemeldingen og skatteoppgjøret vil bli forsøkt misbrukt - slik man har sett mange eksempler på de siste årene.

Svindlet av nettkjæresten: - Jeg var fortvilet og sjokkert. Hvordan kunne jeg ha vært så dum?
Vi Pluss
Gift, skilt eller samboer? Dette kan sivilstatus bety for pensjons-økonomien
Vi PlussSvindel på e-post og SMS
Svindelforsøkene foregår ifølge Skatteetaten gjennom e-poster eller tekstmeldinger som forsøker å lure mottakerne til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes for å svindle mottakeren.
– Vi sender ikke lenker uoppfordret i e-post eller SMS, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene. Ikke la deg lure, dette er svindel! sier Fossen.
De påpeker at når skattemeldingen er klar, varsler de den enkelte om dette på e-post og ber deg gå til skatteetaten.no og logge deg inn på «Min side».
Her finner du den riktige informasjonen om dine skattetall for 2022.
De påpeker at du ved å logge inn på «Min side» finner korrekt og oppdatert informasjon om skatten din, og at du alternativt kan logge på altinn.no for å se om du har meldinger fra Skatteetaten.

Skatt på pensjon: Pensjonistene med høyest skattetrekk
Vi Pluss
Grepene som sparer deg for titusenvis i formueskatt
Vi PlussIkke nytt med svindel
At svindlere benytter seriøse aktører som avsender for sine svindelforsøk, er ikke nytt, heller ikke for Skatteetaten sin del. De forteller at de hver gang skattemeldingen sendes ut og ved andre viktige skattedatoer, opplever at svindlere forsøker å få folk til å gi fra seg sensitiv informasjon.
– Vi opplever flere ganger i året at skattytere blir utsatt for svindelforsøk på viktige skattedatoer, oftest gjennom e-poster eller SMS som har til hensikt å lure mottakerne til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes til svindel eller ID-tyveri, sier Fossen.
De oppfordrer alle om å være ekstra observante, og gir følgende råd for å ikke bli lurt:
• Se nøye på e-poster og tekstmeldinger (SMS) du får. Ta en kritisk vurdering av e-posten/SMS-en og sjekk avsender, og tenk over om dette kan være riktig. Sunn skepsis er aldri feil.
• Vær særlig oppmerksom hvis du i en e-post/SMS blir bedt om å oppgi sensitive opplysninger som kontonummer eller sikkerhetskoder.
• Ikke åpne vedlegg fra ukjente, klikk ikke på lenker ukritisk, skriv heller selv inn internettadresser i nettleseren.
• Spesielt på mobil kan det være fristende og klikke på en lenke i farten, ikke gjør det.
• Er du i tvil, dobbeltsjekk med den riktige avsender på for eksempel Skatteetaten.no.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.