Skattemeldingen

Skattemeldingen på vei - advarer mot svindelforsøk

Skatteetaten opplever stadig nye svindelforsøk, og advarer mot å la seg lure nå som den ekte skattemeldingen snart skal sendes ut.

SKATTEMELDINGEN: TIl uka sender Skatteetaten ut de første skattemeldingene. Sikkerhetsdirektør Ragna Fossen advarer om at det vil dukke opp svindel som tilsynelatende har Skatteetaten som avsender. Foto: Skatteetaten
SKATTEMELDINGEN: TIl uka sender Skatteetaten ut de første skattemeldingene. Sikkerhetsdirektør Ragna Fossen advarer om at det vil dukke opp svindel som tilsynelatende har Skatteetaten som avsender. Foto: Skatteetaten Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Skatteetaten sender aldri lenker uoppfordret. Dette er svindel! Det sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten i en pressemelding.

Få dager før utsendelsen starter den 14. mars, advarer Skatteetaten om en ny bølge med svindelforsøk, med etaten som påstått avsender.

De forventer at både skattemeldingen og skatteoppgjøret vil bli forsøkt misbrukt - slik man har sett mange eksempler på de siste årene.

Svindel på e-post og SMS

Svindelforsøkene foregår ifølge Skatteetaten gjennom e-poster eller tekstmeldinger som forsøker å lure mottakerne til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes for å svindle mottakeren.

– Vi sender ikke lenker uoppfordret i e-post eller SMS, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene. Ikke la deg lure, dette er svindel! sier Fossen.

De påpeker at når skattemeldingen er klar, varsler de den enkelte om dette på e-post og ber deg gå til skatteetaten.no og logge deg inn på «Min side».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.