Arveoppgjøret NRK:

Sjøhytta har gått i arv i generasjoner. Hvem skal overta?

Har Berit og Niels Christians barn mulighet til å ta over familiehytta i Nevlunghavn i Larvik?

VANSKELIG AVGJØRELSE: For Berit Kalvø Stephansen og Niels Christian Stephansen er det viktig at barna ikke skal måtte betale dyre summer for å arve. Foto: NRK
VANSKELIG AVGJØRELSE: For Berit Kalvø Stephansen og Niels Christian Stephansen er det viktig at barna ikke skal måtte betale dyre summer for å arve. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hvordan skal man løse et arveoppgjør i en familie der foreldrene eier to hytter og arven skal fordeles på tre søsken? Denne problemstillingen møter familien Stephansen på i Arveoppgjøret på NRK.

Spesielt vanskelig er det å finne ut hvordan familien skal løse situasjonen med den ene hytta som ligger i Nevlunghavn. I tillegg til sentimentalverdi er også denne sjøhytta spesielt verdifull i kroner og øre. Bør hytta fordeles på alle søsknene eller skal bare en av dem overta denne hytta?

Ville beholde den i familien

- Det største ønsket for alle var at vi skulle beholde hytta i familien. Men vi var usikre på hvilken løsning vi skulle gå for, sier Øystein Kalvø Stephansen til Vi.no.

I Arveoppgjøret forteller han om den gode følelsen han får hver gang han kommer til foreldrenes hytte i Nevlunghavn.

- Det er et magisk sted som betyr utrolig mye. Jeg har feriert der i alle år som barn og har vært der hver sommer med egne barn. Det er vårt sommersted og det er nesten ikke ferie uten at vi har vært på hytta, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.