Ole-Jacob Jorsett har samlet flere tusen sukkerposer:

Sjekk sportskommentatorens unike samling

I 47 år samlet sportskommentatoren tilsynelatende verdiløse sukkerposer fra hele verden. Hva i all verden er det som får oss til å samle på ting som er uten verdi for andre enn oss selv?

UNIKE POSER: Ole-Jacob Jorsett var en kjent kommentatorstemme i NRK. Ute på jobbreisene tok han unike poser med sukker med seg hjem. Posene fyller nå to store glassvaser (bildet til høyre). Foto: NTB og Privat
UNIKE POSER: Ole-Jacob Jorsett var en kjent kommentatorstemme i NRK. Ute på jobbreisene tok han unike poser med sukker med seg hjem. Posene fyller nå to store glassvaser (bildet til høyre). Foto: NTB og Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det startet med at jeg syklet rundt i Norge og Sverige og samlet på små vimpler med navn på. Det var på en tid jeg trodde jeg skulle bli verdens beste syklist, forteller Ole-Jacob Jorsett (76) til Vi.no.

Den tidligere sportskommentatoren i NRK har samlet på ting hele livet: Mynter, autografer og sist, men absolutt ikke minst: Små poser med sukker. Han anslår at han i dag har rundt 2000 av dem.

Gjennom 47 år dekket han idrettsarrangement over hele verden og kom hjem med lommene fulle av forskjellige sukkerposer. Det startet i Italia i 1979.

- Vi var på familieferie og fikk små sukkerposer til kaffen på kafé. Barna påpekte at det var forskjellige sukkerposer på forskjellige kafeer og slik startet vi å samle, forteller Jorsett.

Sukkerposer fra OL

Det startet som et familieprosjekt, men det var far sjøl som ble storsamleren. Under Olympiske leker i Albertville fikk han med seg sukkerposer fra en rekke hoteller og restauranter i flere franske byer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.