Bostøtte og strøm

- Sjekk om du har rett til strømstøtte!

Flere får bostøtte - og mange får mer i bostøtte enn tidligere. Nå oppfordrer Husbanken om å sjekke om du har rett til ekstra strømstøtte.

STØTTE TIL STRØMREGNING? - Du som mottar bostøtte får strømstøtte for oktober, november og desember - og du får et høyere beløp enn før. På husbanken.no kan du sjekke om du har rett til støtten, oppfordrer Husbanken. Foto: NTB/Shutterstock
STØTTE TIL STRØMREGNING? - Du som mottar bostøtte får strømstøtte for oktober, november og desember - og du får et høyere beløp enn før. På husbanken.no kan du sjekke om du har rett til støtten, oppfordrer Husbanken. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Stortinget har vedtatt at bostøttemottakere skal få økt strømstøtte for oktober og november.

- Du som mottar bostøtte får strømstøtte for oktober, november og desember - og du får et høyere beløp enn før. På husbanken.no kan du sjekke om du har rett til støtten, oppfordrer Husbanken i en nyhetsmelding.

Ifølge Husbanken var det 96 000 norske husstander som mottok bostøtte i oktober, 20 000 flere enn i oktober i fjor.

De midlertidig økte satsene for bostøtte gjelder i hele 2022. Det gjør at flere får bostøtte og at mange får mer bostøtte. Ekstra støtte til strømutgifter gis for perioden oktober - desember, og utbetales i november - januar.

Dette kan du få i strømstøtte

Dette er den ekstra støtten til strømutgifter du kan få, om du får bostøtte:

  • Hvis du får utbetalt bostøtte for oktober, vil du få 2000 kroner i ekstra støtte.
  • For november er støtten 2500 kroner og for desember er støtten på 1500 kroner.
  • I tillegg får du 150 kroner for hver ekstra person du bor sammen med.

Beløpet er uavhengig av dine faktiske utgifter til strøm. Bostøtten blir utbetalt i måneden etter at du søker, så den ekstra strømstøtten blir utbetalt i november, desember og januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.