Bostøtte og strøm

- Sjekk om du har rett til strømstøtte!

Flere får bostøtte - og mange får mer i bostøtte enn tidligere. Nå oppfordrer Husbanken om å sjekke om du har rett til ekstra strømstøtte.

STØTTE TIL STRØMREGNING? - Du som mottar bostøtte får strømstøtte for oktober, november og desember - og du får et høyere beløp enn før. På husbanken.no kan du sjekke om du har rett til støtten, oppfordrer Husbanken. Foto: NTB/Shutterstock
STØTTE TIL STRØMREGNING? - Du som mottar bostøtte får strømstøtte for oktober, november og desember - og du får et høyere beløp enn før. På husbanken.no kan du sjekke om du har rett til støtten, oppfordrer Husbanken. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Stortinget har vedtatt at bostøttemottakere skal få økt strømstøtte for oktober og november.

- Du som mottar bostøtte får strømstøtte for oktober, november og desember - og du får et høyere beløp enn før. På husbanken.no kan du sjekke om du har rett til støtten, oppfordrer Husbanken i en nyhetsmelding.

Ifølge Husbanken var det 96 000 norske husstander som mottok bostøtte i oktober, 20 000 flere enn i oktober i fjor.

De midlertidig økte satsene for bostøtte gjelder i hele 2022. Det gjør at flere får bostøtte og at mange får mer bostøtte. Ekstra støtte til strømutgifter gis for perioden oktober - desember, og utbetales i november - januar.

Dette kan du få i strømstøtte

Dette er den ekstra støtten til strømutgifter du kan få, om du får bostøtte:

  • Hvis du får utbetalt bostøtte for oktober, vil du få 2000 kroner i ekstra støtte.
  • For november er støtten 2500 kroner og for desember er støtten på 1500 kroner.
  • I tillegg får du 150 kroner for hver ekstra person du bor sammen med.

Beløpet er uavhengig av dine faktiske utgifter til strøm. Bostøtten blir utbetalt i måneden etter at du søker, så den ekstra strømstøtten blir utbetalt i november, desember og januar.

Tidligere var strømstøtten på 1500 kroner i måneden.

STRØMUTGIFTER: Frykter du en sjokkregning som følge av dyr strøm? Med enkle grep i hverdagen kan du bidra til å senke strømutgiftene noe. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer

Flere får i år

- Flere har fått rett til bostøtte i 2022 fordi regjeringen har økt inntektsgrensen og senket egenandelen i bostøtteberegningen. Dermed er det flere som får bostøtte og mange får mer bostøtte enn de ellers ville fått, forteller avdelingsdirektør for Lån og tilskudd i Husbanken, Hanne Krogh Lyng Sundbø.

Husstandene mottok 2800 kroner i bostøtte i snitt i oktober. Strømstøtten kommer i tillegg.

Bostøtte er en statlig støtteordning som blir beregnet hver måned på grunnlag av inntektene og boutgiftene dine. Det er en støtte til deg med lave inntekter og høye boutgifter. Du kan sjekke om du kan ha rett på bostøtte ved hjelp av Husbankens bostøtte-kalkulator (klikk her).

– Da vil du få et foreløpig svar på om du kan ha rett på bostøtte og eventuelt hvor mye, sier Lyng Sundbø.

Hun oppfordrer de som lurer på om de har rett på støtten om å gå inn og sjekke på nett.

Husbanken understreker at du ikke har rett til bostøtte hvis inntektsgrunnlaget i husstanden din overstiger øvre grense for inntekter. Det gjelder uansett hvor høye boutgiftene dine er. Øvre grense for inntekt varierer fra kommune til kommune - og det er kommunen som registrerer søknader om bostøtte.

Bostøtten blir utbetalt i måneden etter at du søker, så den ekstra strømstøtten blir utbetalt i november, desember og januar.

Søknadsfristen for desember er 25. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.