Voksne i arbeidslivet:

Seniorer i arbeidslivet: Positiv trend har stoppet

- Folk ønsker å pensjonere seg før de fyller 66 år.

LANGT LIV I ARBEID? Bare 36 prosent av norske yrkesaktive kvinner ser for seg å jobbe etter fylte 67 år. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LANGT LIV I ARBEID? Bare 36 prosent av norske yrkesaktive kvinner ser for seg å jobbe etter fylte 67 år. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Senter for seniorpolitikk undersøker hvert år folks holdninger til seniorer og arbeidsliv. Årets barometer ble lagt fram i dag, og viser en overraskende trend:

- Den langvarige positive trenden med stadig økende ønsket avgangsalder har stoppet og til dels snudd. Nå viser undersøkelsen at folk ønsker å pensjonere seg før de fyller 66 år, sier direktør Kari Østerud ved Senter for seniorpolitikk i en pressemelding.

Barometeret viser at to av tre yrkesaktive mener at det er rimelig at folk må jobbe lenger når vi lever lenger. Men færre ønsker altså å stå lenge i jobb sjøl.

Kjønnsforskjeller

Undersøkelsen er utført av Ipsos, som har intervjuet 1200 ledere og 1000 yrkesaktive om holdninger til senior arbeidstakere og til pensjonering. Undersøkelsene er gjort hvert år siden 2013.

Her kan du lese rapportene i sin helhet:

Ledere i arbeidslivet

Yrkesaktiv befolkning

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.