Utbetaling Nav 2021

Så mange kan få krav om betaling til Nav

Etteroppgjøret for uføretrygd gjør at mens enkelte vil få en ekstra utbetaling fra Nav, vil andre måtte betale tilbake deler av uføretrygda for 2020.

UTBETALING ELLER KRAV: Nav sender ut etteroppgjøret for uføre, som betyr at enkelte får en ekstra utbetaling mens andre må betale tilbake penger til Nav. Foto: Kristin Sørdal
UTBETALING ELLER KRAV: Nav sender ut etteroppgjøret for uføre, som betyr at enkelte får en ekstra utbetaling mens andre må betale tilbake penger til Nav. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Uføretrygd blir beregnet og utbetalt ut fra eventuell inntekt du har oppgitt å ha ved siden av. Hver høst gjennomfører Nav en automatisk kontroll ut fra inntektsopplysningene i skatteoppgjøret for å se om du har mottatt riktig beløp. Dette kalles etteroppgjør.

Dette betyr i praksis at du enten får en etterbetaling, eller et krav om tilbakebetaling, fra Nav.

Feil uføretrygd i 2020?

Etteroppgjøret som blir gjort i høst gjelder altså for inntektsåret 2020. Dersom du har fått feil uføretrygd i 2020 får du brev, enten digitalt eller i posten, om hva som gjelder i ditt tilfelle.

Viser Navs beregning derimot at det ikke er noen endringer, og du har fått riktig utbetaling for inntektsåret 2020, mottar du ikke noe brev fra Nav.

Ifølge Nav er etteroppgjøret nå foretatt for de fleste uføretrygdede som har mottatt skatteoppgjøret for 2020.

- Om lag 331 000 saker er behandlet. For cirka 94 prosent av disse medfører ikke etteroppgjøret noen endring, hverken etterbetaling eller tilbakekreving, forteller Liv Tove Espedal, fungerende avdelingsdirektør i Ytelsesavdelingen til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.